Beefalo

Beefalo zijn vruchtbare hybride nakomelingen van binnenlandse vee, Bos taurus, en de Amerikaanse bizons, Bison bison (over het algemeen genoemd buffels in de VS). Het ras werd gecreëerd om de beste eigenschappen van beide dieren te combineren met het oog op de rundvleesproductie.

Beefalo zijn voornamelijk vee in genetica en uiterlijk, met het ras vereniging het definiëren van een volledige Beefalo als een met drie achtste (37,5%) bizons genetica, terwijl ze de dieren call met hogere percentages bizons genetica als "bison hybriden".
Inhoud


Geschiedenis
Accidentele kruisen werden vastgesteld zover terug als 1749 in de zuidelijke Engels kolonies van Noord-Amerika. Runderen en buffels werden voor het eerst opzettelijk gekruist tijdens de mid-1800. Charles Goodnight was een van de eerste om te slagen, en noemde zijn hybride cattalo. Na het zien van duizenden runderen sterven in een sneeuwstorm Kansas in 1886, Charles Jesse "Buffalo" Jones ook gewerkt aan het kruis buffels en runderen, met de hoop dat ze zou overleven de strenge winters. [1] Hij noemde het resultaat "cattalo" in 1888 [2]. Mossom Boyd van Bobcaygeon, Ontario begon de praktijk in Canada. Na zijn dood in 1914, de Canadese regering bleef experimenten in de kruising tot 1964, met weinig succes. Lawrence Boyd blijft de kruising werk van zijn grootvader op een boerderij in Alberta.

Het was vroeg op die kruising een mannelijke buffel met een binnenlandse koe zou veroorzaken weinig nakomelingen gevonden, maar dat de overschrijding van een binnenlandse stier met een buffel koe blijkbaar het probleem opgelost. De vrouwelijke nakomelingen bewezen vruchtbaar, maar zelden zo voor de mannen. Hoewel de cattalo goed gepresteerd, de paring problemen betekende dat de fokker moest een kudde wilde en moeilijk te hanteren buffel koeien te houden.

In 1965, Jim van Montana Burnett geproduceerde een hybride stier die vruchtbaar was. Kort daarna, Cory Skowronek van Californië vormde de World Beefalo Association en startte de verkoop van de hybriden als een nieuw ras. De nieuwe naam, Beefalo was bedoeld om deze hybride te scheiden van de problemen in verband met de oude cattalo hybriden. Het ras werd uiteindelijk vastgesteld op die genetisch ten minste 5 / 8 Bos taurus en 3 / 8 Bison bison. Een studie toonde USDA Beefalo vlees, zoals bizon vlees, lager te zijn in vet en cholesterol. De vereniging stelt dat Beefalo zijn beter in staat koud tolereren en minder hulp dan kalven vee nodig heeft, terwijl het hebben van binnenlandse volgzaam karakter van de runderen en snelle groei, ze zijn ook gedacht om minder schade aan dan rangeland vee te produceren.

In 1983, de drie belangrijkste groepen Beefalo registratie gereorganiseerd onder de Amerikaanse Beefalo World Register. Tot november 2008, waren er 2 Beefalo verenigingen, de Amerikaanse Beefalo Wereld Registry [3] en Amerikaanse Beefalo International. Deze organisaties vormen gezamenlijk de Amerikaanse Beefalo Association, Inc, die momenteel werkt als de registratie-instantie voor Beefalo in de Verenigde Staten.

 

Gevolgen voor de wilde Amerikaanse bizon behoud

Het creëren van de Beefalo heeft echter bewezen een ernstige tegenslag voor de wilde Amerikaanse bizon behoud. De Amerikaanse bizon bevolking is snel gegroeid, en wordt geraamd op 350.000, maar dit is in vergelijking met een geschatte 60 tot 100 miljoen in het midden van de 19e eeuw. De meeste huidige beslagen, zijn echter genetisch vervuild of gedeeltelijk gekruist met vee, en dus in feite "Beefalo" vandaag zijn er slechts vier genetisch ongemengde Amerikaanse bizon kuddes links, en alleen een die ook vrij is van brucellose, maar zwerft Wind Cave National Park. De oprichter bevolking van de Wind Cave kudde werd onlangs opgericht in Montana door het Wereld Natuur Fonds.

 

Cattalo

De term cattalo wordt gedefinieerd door de Verenigde Staten wet als een kruising van bizon en runderen die een bizon uitstraling hebben;  echter, in Canada, cattalo wordt gebruikt voor kruisingen van alle graden en uitstraling. In de VS zijn cattalo aangemerkt als "exotische dieren", samen met pure bizons, elanden en herten.